Βασικά επιχειρήματα για τη χρήση αποτρίχωσης με λέιζερ

Δεν υπάρχει καλύτερη τεχνική αποτρίχωσης από την αποτρίχωση με λέιζερ, εάν έχετε βαρεθεί να ξυρίζετε το σώμα σας κάθε λίγες μέρες και επιθυμείτε μια μόνιμη λύση που θα σας επιτρέψει να ζείτε σχεδόν χωρίς τρίχες.

Ας συζητήσουμε εν συντομία πώς λειτουργεί η Αποτρίχωση με λέιζερ πριν προχωρήσουμε στα οφέλη της. Όταν χρησιμοποιείτε λέιζερ για την αφαίρεση τρίχας, στέλνεται ένας παλμός που περνά μέσα από το δέρμα, θερμαίνει τον άξονα και τη ρίζα της τρίχας και στη συνέχεια τη σκοτώνει. Δεν εμφανίζεται πλέον τριχοφυΐα όταν καταστρέφεται ο θύλακας της τρίχας. Τα πιο πρόσφατα συστήματα λέιζερ επιτρέπουν την ταυτόχρονη στόχευση πολλών τριχοθυλακίων, γεγονός που επιτρέπει την ταυτόχρονη καταστροφή ωοθυλακίων. Αυτό σχετίζεται με την ικανότητα να αφαιρούνται τα μαλλιά από τεράστιες περιοχές του σώματος αρκετά γρήγορα.

Το κόστος που σχετίζεται με τη χρήση λέιζερ για αποτρίχωση μπορεί να είναι το μόνο ζήτημα που αναφέρεται συχνά. Το κόστος μπορεί πραγματικά να αυξηθεί και να φτάσει τα χιλιάδες δολάρια, επειδή απαιτούνται πολλές θεραπείες για σχεδόν οποιοδήποτε τμήμα του σώματος (λόγω του γεγονότος ότι τα μαλλιά μεγαλώνουν σε τρία στάδια). Ωστόσο, αν σκεφτεί κανείς το κόστος της αποτρίχωσης με λέιζερ ως προς τη μονιμότητα των αποτελεσμάτων, η τιμή μπορεί να φαίνεται αποδεκτή.

Σε κάθε περίπτωση, λόγω του έντονου ανταγωνισμού, των βελτιώσεων στην τεχνολογία και της αύξησης του αριθμού των πελατών, το κόστος της αποτρίχωσης με laser έχει μειωθεί δραματικά με την πάροδο του χρόνου. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, υπάρχουν ήδη πάνω από 6 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως και ο αριθμός αυτός αυξάνεται.

Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι ρυθμιστικοί φορείς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του FDA (Food and Drug Administration) στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν εγκρίνει την αποτρίχωση με λέιζερ για όλα τα μέρη του σώματος εκτός από εκείνα που βρίσκονται κοντά στα μάτια. Ως εκ τούτου, μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, τις μασχάλες, τα πόδια, τα χέρια, ακόμη και τα ιδανικά του ατόμου.

Όταν εκτελούνται σωστά από επαγγελματίες, οι θεραπείες με λέιζερ έχουν εξαιρετικά λίγες παρενέργειες. Οι μόνες πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι αισθήσεις μυρμηκίασης ή τσιμπήματος και μικρή ερυθρότητα του δέρματος στις περιοχές που έχουν υποστεί θεραπεία. Αυτά, ωστόσο, συνήθως εξαφανίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μερικοί ασθενείς εξέφρασαν τα παράπονά τους για ενόχληση κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς και ευερεθιστότητα μετά τη θεραπεία. Η πιο πρόσφατη γενιά λέιζερ μπορεί πλέον να ψεκάζει αυτόματα ψυκτικά μέσα ή κρύο αέρα στο δέρμα πριν από κάθε παλμό λέιζερ, διασφαλίζοντας μια άνετη εμπειρία θεραπείας και απομακρύνοντας τον κίνδυνο της επιδερμίδας από κάψιμο, υπερθέρμανση και αφήνοντας σημάδια. Συχνά προσφέρονται τοπικές θεραπείες σε περίπτωση ερεθισμού όταν κρίνεται απαραίτητο.

Πριν από την εφεύρεση της αποτρίχωσης με λέιζερ, η ηλεκτρόλυση ήταν ουσιαστικά η μόνη μέθοδος για την οριστική αφαίρεση της ανεπιθύμητης τρίχας. Είναι μια διαδικασία κατά την οποία κάθε θύλακος της τρίχας διεισδύεται από έναν μικροσκοπικό καθετήρα και στη συνέχεια στέλνεται ηλεκτρισμός μέσω αυτών για να σκοτώσει τα θυλάκια. Η ηλεκτρόλυση είναι μια μέθοδος για την οριστική αφαίρεση της ανεπιθύμητης τρίχας, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι τη βρίσκουν άβολη, χρονοβόρα και εντατική, ακόμη και όταν αφαιρούν απλώς τρίχες από μια μικροσκοπική περιοχή. Επιπλέον, τα σπυράκια και ο ερεθισμός του δέρματος είναι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Από την άλλη πλευρά, ο εξοπλισμός αποτρίχωσης με λέιζερ μπορεί να ολοκληρώσει την ίδια εργασία πολύ πιο γρήγορα και ανώδυνα. Για παράδειγμα, χρειάζονται περίπου 10 λεπτά για να αφαιρέσετε τις τρίχες και από τις δύο μασχάλες. Θα χρειαστούν περίπου 50 επιπλέον λεπτά για να αφαιρέσετε τις ανεπιθύμητες τρίχες και από τα δύο πόδια.

Ένας γιατρός ή ένας εξουσιοδοτημένος θεραπευτής μπορεί να χορηγήσει θεραπεία με λέιζερ σε σπα, ιατρείο ή κομμωτήριο. Μια φανταστική πτυχή αυτής της τεχνικής είναι ότι κανείς δεν θα μάθει ποτέ ότι υποβληθήκατε σε επέμβαση αποτρίχωσης με λέιζερ, επειδή δεν υπάρχουν ενδεικτικοί δείκτες για να αναζητήσουν. Δεν υπάρχει επίδεσμος, ελάχιστος έως καθόλου πόνος (αν υπάρχει) και δεν απαιτείται χρόνος «ξεκούρασης» ή «ανάρρωσης» μετά τη θεραπεία, επομένως μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά αμέσως. Ως εκ τούτου, είναι λογικό γιατί μερικοί άνθρωποι αναφέρονται στην Αποτρίχωση με λέιζερ ως διαδικασία «μεσημεριανής ώρας».