Γεγονότα σχετικά με τα καυσόξυλα

Ένα προϊόν ξύλου που συλλέγεται και χρησιμοποιείται ως καύσιμο ονομάζεται καυσόξυλα. Ο πολιτισμός και η τοποθεσία επηρεάζουν τον τρόπο συγκομιδής και συλλογής καυσόξυλων. Για τη φωτιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σκληρό ή μαλακό ξύλο. Το σκληρό ξύλο παράγει λιγότερο καπνό και λιγότερο κρεόσωτο, την κύρια αιτία πυρκαγιάς στην καμινάδα, όταν θερμαίνεται περισσότερο. Τα μαλακά ξύλα λειτουργούν καλά για στιγμιαία θέρμανση καμπίνας, καυστήρες ξύλου και τεμαχισμό και στοίβαξη καυσόξυλων. Όταν τα δέντρα χάνουν τα φύλλα τους είναι η ιδανική εποχή για τη συγκομιδή καυσόξυλων.

Τα φρεσκοκομμένα καυσοξυλα έχουν τουλάχιστον 60% νερό και δεν καίγονται στο τζάκι. Το ξύλο πρέπει πρώτα να «καρυκευτεί» για να απελευθερωθεί το νερό έως ότου η περιεκτικότητα σε υγρασία είναι μόλις 20% ή λιγότερο. σε εκείνο το σημείο, είναι κατάλληλο για καύση. Το να αφήνουμε την περιεκτικότητα σε νερό του ξύλου να εξατμιστεί είναι η διαδικασία καρύκευσης καυσόξυλων. Τα καυσόξυλα μπορούν να γίνουν για να καίγονται πιο απλά, με ασφάλεια και αποτελεσματικά στεγνώνοντάς τα. Είναι επικίνδυνο να κάψετε ακατέργαστα ή μερικώς καρυκευμένα καυσόξυλα. Λόγω της πιθανής συσσώρευσης κρεοσώτου στην καμινάδα, μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά. Αν και χρειάζεται λίγος χρόνος για να στεγνώσει σωστά το ξύλο, μπορεί να γίνει γρήγορα και εύκολα χρησιμοποιώντας μερικές συμβουλές και τακτικές.

  • Όταν κόβετε ξύλο, στοχεύστε σε διάμετρο 6 έως 8 ίντσες και μήκος 18 ίντσες. Τα δάση πρέπει να είναι υπαίθρια.

Στοιβάζετε σωστά το ξύλο. Για να το κρατήσετε από το έδαφος και για να αποφύγετε το μουσκεμένο έδαφος, τοποθετήστε ένα θεμέλιο κάτω από αυτό. Επειδή είναι μερικές ίντσες ψηλότερα από το έδαφος από μια παλέτα, κάνει μια ωραία βάση.

  • Δημιουργήστε ή εγκαταστήστε πλευρικά στηρίγματα για να διατηρήσετε το ξύλο οργανωμένο.
  • Αφήστε χώρο μεταξύ της στοίβας ξύλου και του τοίχου για να διατηρήσετε τη ροή του αέρα. Μια παλέτα που χρησιμοποιείται ως βάση της στοίβας θα επιτρέψει στον αέρα να κυκλοφορεί μέσα από τη στοίβα. Η διαδικασία ξήρανσης μπορεί να επιταχυνθεί με αέρα.
  • Αποφύγετε να καλύψετε τη στοίβα. Μην καλύπτετε τα άκρα για να προωθήσετε τη ροή του αέρα και την εξάτμιση της υγρασίας. Η κάλυψη του πράσινου ξύλου απλώς διατηρεί την υγρασία ενώ εμποδίζει τη ροή του αέρα. Η πολύ γρήγορη κάλυψη της στοίβας μπορεί να παρατείνει το στέγνωμα. Εάν πρέπει να καλύψετε το σωρό, βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει τελείως πριν το κάνετε.

Τοποθετήστε το σωρό σας σε ένα σημείο που δέχεται το περισσότερο φως όλη την ημέρα. Σχετικά με την κάλυψη του σωρού κατά τη σκλήρυνση των καυσόξυλων, υπάρχουν δύο θεωρίες. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να καλύψετε τη στοίβα για να τη διατηρήσετε στεγνή. Άλλοι συμμερίστηκαν τις προαναφερθείσες απόψεις. Ό,τι κι αν γίνει, συμβουλεύουν να μην καλύψετε τη στοίβα. Η πλειοψηφία των καυσόξυλων είναι τελείως στεγνά μετά από οκτώ μήνες, αλλά όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο.

Η ορολογία που παρατίθεται παρακάτω μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με τα καυσόξυλα:

Τα πράσινα καυσόξυλα σχίζονται πρόσφατα και τεμαχίζονται. δεν έχει στεγνώσει ούτε καρυκευθεί σε φούρνο. Το ξύλο δεν είναι ακόμη έτοιμο να καεί σε αυτό το στάδιο. όταν καίγεται Από αυτό θα προκύψει σφύριγμα ή καπνιστή φωτιά.

Τα καυσοξυλα που έχουν σχιστεί, κοπεί και εκτεθεί στις καιρικές συνθήκες για τουλάχιστον εννέα μήνες ή περισσότερο λέγεται ότι είναι «καρυκευμένα». Το ξύλο πρέπει να είναι σχετικά ελαφρύ και η περιεκτικότητα σε υγρασία να είναι 20%.

Τα καυσόξυλα που έχουν σχιστεί και στεγνώσει σε κλίβανο για την απομάκρυνση της υγρασίας είναι γνωστά ως αποξηραμένα σε φούρνο.

Το γεγονός ότι τα καυσόξυλα που έχουν αποξηρανθεί στον κλίβανο είναι εντελώς χωρίς σφάλματα και έχουν θερμανθεί στους 200 βαθμούς για πολλές ημέρες, τα καθιστά υψηλής ποιότητας καυσόξυλα. Σε σύγκριση με το ωριμασμένο ξύλο, είναι επίσης πιο καθαρό.

Τα αποφλοιωμένα/χωρίς φλοιό καυσόξυλα είναι σπασμένα και κομμένα σε φέτες καυσόξυλα που έχουν χάσει τον φλοιό τους. Αυτό το καυσόξυλο είναι πολύ καθαρό και η υγρασία μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα χωρίς το φλοιό. Τέφρα, σημύδα, οξιά και άλλα είδη ξύλου με λεπτό φλοιό βρίσκονται συχνά σε αυτό.

 

Καυσόξυλα

Δωρεάν παράδοση σε όλη την Αττική

Άμεση παράδοση  μέσα σε 24h

Εγγυημένη ποσότητα

Εγγυημένη ποιότητα

Πάνω απο 40 χρόνια εμπειρίας

Καλέστε τώρα για παραγγελίες:

Είμαστε κορυφαίοι προμηθευτές καυσόξυλων πολλές δεκαετίες και διανέμουμε αποξηραμένη ξυλεία από θαλάμους ξήρανσης σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Αν ψάχνετε καυσόξυλα για αγορά είσαστε στο σωστό σημείο. Τα ξύλα μας, εξαιρετικής ποιότητας, και παντα στεγνά παραδίδονται απευθείας στην πόρτα σας μεσα σε 24 ωρες απ την στιγμή της παραγγελίας