Είναι το κρυπτονόμισμα το μέλλον του χρήματος;

Πώς θα είναι το μέλλον του πλουτοκράτη; Φανταστείτε να μπείτε σε ένα εστιατόριο και να κοιτάξετε τον πίνακα του ψηφιακού μενού στο αγαπημένο σας κουιντέτο. Μόνο, αντί της τιμής του στα 8,99$, εμφανίζεται ως.009 BTC.

Μπορεί το crypto να είναι πραγματικά το μέλλον του πλουτοκράτη; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα εξαρτάται από τη συνολική συμφωνία για πολλές κρίσιμες απόψεις που κυμαίνονται από την ευκολία χρήσης έως την ασφάλεια και τους κανονισμούς.

Ας εξετάσουμε και τις δύο όψεις του (ψηφιακού) νομίσματος και ας συγκρίνουμε και ας διαφοροποιήσουμε το παραδοσιακό διάταγμα πλουτοκράτη με το CRYPTO GREECE.

Το πρώτο και πιο σημαντικό στοιχείο είναι η εμπιστοσύνη.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι άνθρωποι να εμπιστεύονται το νόμισμα που χρησιμοποιούν. Τι δίνει το κόκκαλο

η αξία του; Είναι χρυσός; Όχι, το κόκαλο

δεν έχει υποστηριχθεί από χρυσό από τη δεκαετία του 1970. επίσης τι είναι αυτό που δίνει το κόκκαλο

(ή οποιοδήποτε άλλο νόμισμα διατάγματος) αξία; Το νόμισμα ορισμένων χωρών θεωρείται πιο σταθερό από άλλες. Τελικά, η εμπιστοσύνη των πολιτών είναι ότι η εκδότρια κυβέρνηση αυτού του πλουτοκράτη στέκεται σθεναρά πίσω από αυτό και ουσιαστικά εγγυάται την «αξία» του».

Πώς λειτουργεί η εμπιστοσύνη με το Bitcoin αφού είναι αποκεντρωμένο που σημαίνει ότι δεν είναι κυβερνητικό όργανο που εκδίδει τα νομίσματα; Το Bitcoin βρίσκεται στο blockchain, το οποίο είναι κυρίως ένας online λογαριασμός που επιτρέπει σε ολόκληρο τον κόσμο να βλέπει κάθε πώληση. Καθεμία από αυτές τις συμφωνίες δικαιώνεται από τους εξορύκτες (άτομα που χειρίζονται υπολογιστές σε δίκτυο peer to peer) για να βοηθήσουν στην απάτη και επίσης να εξασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν διπλές δαπάνες. Σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες τους για τη διατήρηση της ακεραιότητας του blockchain, οι εξορύκτες παραδέχονται μια πληρωμή για κάθε πώληση που επιβεβαιώνουν. Δεδομένου ότι υπάρχουν αναρίθμητοι ανθρακωρύχοι που προσπαθούν να κάνουν πλουτοκράτες ο καθένας ελέγχει ο ένας τον άλλον να λειτουργεί για εγκλήματα. Αυτή η απόδειξη της διαδικασίας εργασίας είναι ο λόγος για τον οποίο το blockchain δεν έχει πλέον αντιμετωπιστεί. Βασικά, αυτή η εμπιστοσύνη είναι που δίνει αξία στο Bitcoin.

Στη συνέχεια, ας δούμε τον πιο στενό φίλο της εμπιστοσύνης, την ασφάλεια.

Τι θα λέγατε εάν η τράπεζά μου διαρρηχθεί ή υπάρξει δόλια προσπάθεια στην πιστωτική μου κάρτα; Οι καταθέσεις μου στην τράπεζα καλύπτονται από την ασφάλεια FDIC. Οι πιθανότητες είναι ότι η τράπεζά μου θα αντιστρέψει επίσης τυχόν χρεώσεις στην κάρτα μου που έκανα τώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ένοχοι δεν θα είναι κατάλληλοι για να βγάλουν αριθμούς που είναι στην πραγματικότητα τουλάχιστον απογοητευτικοί και χρονοβόροι. Είναι λίγο-πολύ η ψυχική ηρεμία που προέρχεται από το να γνωρίζω ότι πιθανότατα θα απαλλαγώ από οποιαδήποτε αδικοπραγία εναντίον μου.

Στο crypto, υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά το πού να αποθηκεύσετε τον πλουτοκράτη σας. Είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίζετε εάν διασφαλίζονται προσφορές για την προστασία σας. Υπάρχουν εκτιμώμενες ανταλλαγές παρόμοιες με το Binance και το Coinbase που έχουν αποδεδειγμένο ιστορικό διόρθωσης λαθών για τους καλεσμένους τους. Ακριβώς όπως υπάρχουν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις τράπεζες σε όλο τον κόσμο, το ίδιο ισχύει και για τα CRYPTO GREECE.

 Τι γίνεται αν πετάξω ένα είκοσι κόκκαλο

λογαριασμός σε φωτιά; Το ίδιο ισχύει και για την κρυπτογράφηση. Εάν χάσω τα διαπιστευτήρια εισόδου μου σε ένα συγκεκριμένο ψηφιακό portmanteau ή ανταλλαγή, επίσης δεν θα είμαι κατάλληλος να έχω πρόσβαση σε αυτά τα νομίσματα. Και πάλι, δεν μπορώ να τονίσω αρκετά τη σημασία της διεξαγωγής συναλλαγών με μια αξιόλογη εταιρεία.

Το επερχόμενο θέμα εκτείνεται. Επί του παρόντος, αυτή μπορεί να είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα που εμποδίζει τους ανθρώπους να προβούν σε περαιτέρω συμφωνίες στο blockchain. Όσον αφορά την ταχύτητα των συναλλαγών, το διάταγμα πλουτοκράτη κινείται σημαντικά πιο γρήγορα από την κρυπτογράφηση. Η Visa μπορεί να χειριστεί προσφορές ανά δευτερόλεπτο. Υπό κανονικές συνθήκες, το blockchain μπορεί να χειριστεί μόνο περίπου 10 ανά δευτερόλεπτο. Ακόμα, ένα νέο πρωτόκολλο νομοθετείται που θα το ανεβάσει σε προσφορές ανά δευτερόλεπτο. Γνωστό ως Lightning Network, θα μπορούσε να επηρεάσει το να γίνει το crypto το μέλλον του πλουτοκράτη.

Η συζήτηση δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να μιλήσουμε για ευκολία. Τι αρέσει γενικά στους ανθρώπους σχετικά με τον παραδοσιακό τρόπο τραπεζικής και δαπανών τους; Για όσους προτιμούν τα μετρητά, είναι προφανώς εύκολο να το χρησιμοποιήσετε τις περισσότερες φορές.